KSIĄŻKA
Anatomia prawidłowa człowieka. Klatka piersiowa. Podręcznik dla studentów i lekarzy - Jerzy Walocha (red.) [KSIĄŻKA]
2099
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Zamów w ciągu 2 godzin 44 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!
Kategoria | Dietetyka |
Autor | Jerzy Walocha |
Ilość stron | 158 |
Okładka | broszurowa |
Opis | ,,Anatomia Prawidłowa Człowieka" jest kontynuacją serii podręczników wydawanych pod redakcją prof. Andrzeja Skawiny. Autorzy, korzystając z wieloletnich tradycji dydaktycznych krakowskiej szkoły anatomicznej i opierając się na własnych przemyśleniach oraz doświadczeniu, starali się ująć najistotniejsze zagadnienia z zakresu anatomii człowieka w sposób przystępny, ułatwiający przyswajanie wiedzy. Podręcznik został wzbogacony o mianownictwo anglojęzyczne zgodnie z wytycznymi zawartymi w Krajowych Ramach Kwalifikacyjnych. Zachowano dotychczasowy układ opracowania i uzupełniono treść o nowe zagadnienia oraz poprawione ryciny. Podręcznik jest adresowany głównie do studentów pierwszego roku studiów lekarskich i lekarsko-dentystycznych, a także kierunków paramedycznych. Będzie również pomocą na wyższych latach jako uzupełnienie wprowadzenia do nauk klinicznych oraz dla lekarzy praktyków w ich codziennej pracy. Autorami poszczególnych rozdziałów Anatomii Prawidłowej Człowieka są pracownicy Katedry Anatomii Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum oraz zaproszeni specjaliści z jednostek nauk podstawowych i klinicznych UJ CM, a także innych polskich uczelni medycznych. KLATKA PIERSIOWA: - ściany klatki piersiowej - jama klatki piersiowej - narządy klatki piersiowej - ich unaczynienie i unerwienie - zarys rozwoju struktur klatki piersiowej. |
EAN | 9788323335771 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-233-3577-1 |
Autor | Jerzy Walocha |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 158 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17x24 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 10 |
Jerzy Walocha (red.)
Dietetyka
Książki