KSIĄŻKA
Ciastkarstwo Bernard Deschamps, Jean-Claude Deschaintre [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Opis |
Ciastkarstwo to książka adresowana do uczniów zasadniczych szkół zawodowych, techników, szkół policealnych, do przyszłych a także już praktykujących cukierników i ciastkarzy oraz amatorów i pasjonatów domowych wypieków. Jest adaptacją jednego z bardziej cenionych ma świecie podręczników tego typu. Wśród wielu zalet podręcznika szczególnie warto podkreślić: - Zbiór najlepszych receptur stosowanych w cukiernictwie w Polsce i na świecie. - Polskim recepturom poświęcono oddzielny rozdział. - Przejrzysta, nowoczesna, inspirująca prezentacja zagadnień. - 360 stron, kilkaset barwnych ilustracji, schematów i fotografii. Autorzy przedstawili w uporządkowany sposób najważniejsze zagadnienia z dziedziny ciastkarstwa i cukiernictwa, m.in.: - historię ciastkarstwa, - podstawową terminologię z zakresu cukiernictwa, - pracownia cukiernicza - pomieszczenia i wyposażenie, - najważniejsze surowce w cukiernictwie, - techniki magazynowania, - rozmaite desery, - sposoby dekorowania ciast, - zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa i higieny, HACCP. |
EAN | 9788375441277 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7544-127-7 |
Klasa | wieloletnie |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki