KSIĄŻKA
Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli - Paweł Bravo [KSIĄŻKA]
4199
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Zamów w ciągu 42 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!
Kategoria | Pisarze i poeci |
Autor | Paweł Bravo |
Ilość stron | 272 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Opis | Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników \"Tygodnika Powszechnego\" felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia - gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400 tekstów opublikowanych na łamach \"Tygodnika\". Zbiór otwiera wstęp Tessy Capponi-Borawskiej, którą z autorem łączy włoskie pochodzenie i miłość do polskiej kuchni. Osiemdziesiąt trzy felietony i nieco więcej przepisów na ulubione potrawy Pawła Bravo wybrała Paulina Bandura. Teksty zostały ułożone w rytmie pór roku, by pozostać wiernym ideom, które głosi autor - lokalności i sezonowości właśnie. Felietonowy kalendarz zaczyna się więc w styczniu, gdy w piwnicach zostały ostatnie korzenie buraków, przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki i ogórkowe, aż po zimowy comfort food. Smacznego! I miłej lektury! |
EAN | 9788396339744 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-06-20 |
ISBN | 978-83-963397-4-4 |
Autor | Paweł Bravo |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 272 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 145 x 205 x |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 140 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 30 |
Pisarze i poeci
Książki