KSIĄŻKA
Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli - Paweł Bravo [KSIĄŻKA]

4199

Wysyłamy w 24h

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599

Zamów w ciągu 42 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!

Sprawdź warunki
Kategoria Pisarze i poeci
Autor Paweł Bravo
Ilość stron 272
Okładka miękka ze skrzydełkami
Opis Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników \"Tygodnika Powszechnego\" felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia - gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400 tekstów opublikowanych na łamach \"Tygodnika\". Zbiór otwiera wstęp Tessy Capponi-Borawskiej, którą z autorem łączy włoskie pochodzenie i miłość do polskiej kuchni. Osiemdziesiąt trzy felietony i nieco więcej przepisów na ulubione potrawy Pawła Bravo wybrała Paulina Bandura. Teksty zostały ułożone w rytmie pór roku, by pozostać wiernym ideom, które głosi autor - lokalności i sezonowości właśnie. Felietonowy kalendarz zaczyna się więc w styczniu, gdy w piwnicach zostały ostatnie korzenie buraków, przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki i ogórkowe, aż po zimowy comfort food. Smacznego! I miłej lektury!
EAN 9788396339744
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2022-06-20
ISBN 978-83-963397-4-4
Autor Paweł Bravo
Rok wydania 2022
Ilość stron 272
Okładka miękka ze skrzydełkami
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 145 x 205 x
Długość (razem z opakowaniem) 210
Szerokość (razem z opakowaniem) 140
Wysokość (razem z opakowaniem) 30