KSIĄŻKA
Do słoika i butelki. Pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw - Barbara Torresan [KSIĄŻKA]

2199

Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria Pozostałe
Autor Barbara Torresan
Ilość stron 224
Okładka miękka
Opis To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu. Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki. Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4-6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.
EAN 9788379718023
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2020-01-16
ISBN 978-83-7971-802-3
Autor Barbara Torresan
Tłumaczenie Krystyna Kozak
Rok wydania 2019
Ilość stron 224
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Szerokość (razem z opakowaniem) 195
Długość (razem z opakowaniem) 240