KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Domowy wyrób wędlin - twarda - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Ilość stron | 112 |
Okładka | twarda |
Opis | Trudno ustalić, kiedy człowiek zaczął przetwarzać mięso. Znacznie łatwiej znaleźć przyczynę tej czynności wraz z rozpoczęciem hodowli trzeba było w jakiś sposób zakonserwować mięso. Naszpikowane konserwantami, pozbawione większej wartości odżywczej i smaku, masowo produkowane wędliny coraz częściej przestają wzbudzać zainteresowanie. Z chęcią natomiast podejmujemy się domowej produkcji przetworów mięsnych. Trudno bowiem o większą satysfakcję, niż pojawiające się na stole aromatyczne i przede wszystkim zdrowe szynki, kiełbasy oraz konserwy. Zgromadzone w książce informacje zaznajomią Czytelnika z zasadami odpowiedniego doboru surowca i różnorodnymi sposobami wędzenia. Nagrodą za cierpliwość i włożony trud z pewnością będzie niezwykły zapach i smak wędlin własnego wyrobu. |
EAN | 9788362976171 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62976-17-1 |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 112 |
Okładka | twarda |
Wymiary | 170 x 245 mm, 165 x 240 mm |
Andrzej Fiedoruk
Kuchnie świata i regionalne
Książki