KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Domowy wyrób wędlin - twarda - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Andrzej Fiedoruk
Ilość stron 112
Okładka twarda
Opis Trudno ustalić, kiedy człowiek zaczął przetwarzać mięso. Znacznie łatwiej znaleźć przyczynę tej czynności wraz z rozpoczęciem hodowli trzeba było w jakiś sposób zakonserwować mięso. Naszpikowane konserwantami, pozbawione większej wartości odżywczej i smaku, masowo produkowane wędliny coraz częściej przestają wzbudzać zainteresowanie. Z chęcią natomiast podejmujemy się domowej produkcji przetworów mięsnych. Trudno bowiem o większą satysfakcję, niż pojawiające się na stole aromatyczne i przede wszystkim zdrowe szynki, kiełbasy oraz konserwy. Zgromadzone w książce informacje zaznajomią Czytelnika z zasadami odpowiedniego doboru surowca i różnorodnymi sposobami wędzenia. Nagrodą za cierpliwość i włożony trud z pewnością będzie niezwykły zapach i smak wędlin własnego wyrobu.
EAN 9788362976171
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62976-17-1
Autor Andrzej Fiedoruk
Wydawca Dragon
Ilość stron 112
Okładka twarda
Wymiary 170 x 245 mm, 165 x 240 mm