KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Miody pitne - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Andrzej Fiedoruk
Ilość stron 48
Okładka miękka
Opis radycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kiedyś pospolity trunek narodowy, dziś stał się atrakcją kulinarną. Prezentowana książka zabierze Czytelnika w krótką podróż w czasie i przestrzeni, dzięki której pozna on historię miodu, proces jego powstawania i przetwarzania w wyborny napitek. Zamieszczone receptury miodowe z pewnością nakłonią do samodzielnego przygotowania złocistych mikstur służących zdrowiu i dobremu samopoczuciu.
EAN 9788362521852
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-62521-85-2
Autor Andrzej Fiedoruk
Rok wydania 2016, 2011
Wydawca Dragon
Ilość stron 48
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 135x210
Szerokość (razem z opakowaniem) 140
Długość (razem z opakowaniem) 210
Wysokość (razem z opakowaniem) 4