KSIĄŻKA
Dobra kuchnia. Miody pitne - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Opis | radycja miodosytnictwa, czyli produkcji miodów pitnych, na polskich terenach sięga czasów średniowiecza. Ten pszczeli trunek zagościł na stołach jako łatwo dostępny alkohol, a ciągle udoskonalany zdobywał coraz szersze grono amatorów. Kiedyś pospolity trunek narodowy, dziś stał się atrakcją kulinarną. Prezentowana książka zabierze Czytelnika w krótką podróż w czasie i przestrzeni, dzięki której pozna on historię miodu, proces jego powstawania i przetwarzania w wyborny napitek. Zamieszczone receptury miodowe z pewnością nakłonią do samodzielnego przygotowania złocistych mikstur służących zdrowiu i dobremu samopoczuciu. |
EAN | 9788362521852 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-62521-85-2 |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Rok wydania | 2016, 2011 |
Wydawca | Dragon |
Ilość stron | 48 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 135x210 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 140 |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 4 |
Andrzej Fiedoruk
Kuchnie świata i regionalne
Książki