KSIĄŻKA
Dzika kuchnia z łąk i lasów - Monika Gajewska-Okonek [KSIĄŻKA]
2799
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Zamów w ciągu 1 dnia 18 godzin 31 minut,
a otrzymasz produkt już w wtorek!
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Monika Gajewska-Okonek |
Ilość stron | 192 |
Okładka | twarda |
Opis | W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne. Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania. |
EAN | 9788382226102 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-06-16 |
ISBN | 978-83-8222-610-2 |
Autor | Monika Gajewska-Okonek |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 192 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 165 x 240 x |
Długość (razem z opakowaniem) | 250 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Monika Gajewska-Okonek
Przekąski, sałatki i surówki
Książki