KSIĄŻKA
Dzikie kiszonki i inne fermentacje - Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska [KSIĄŻKA]
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska |
Ilość stron | 336 |
Okładka | miękka |
Opis |
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych). Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność. Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów. |
EAN | 9788381032506 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2018-09-05 |
ISBN | 978-83-8103-250-6 |
Autor | Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska |
Rok wydania | 2018 |
Ilość stron | 336 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 28 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 170 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |