KSIĄŻKA
Dzikie kiszonki i inne fermentacje - Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska
Ilość stron 336
Okładka miękka
Opis

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!

Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.

Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).

Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.

Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

EAN 9788381032506
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2018-09-05
ISBN 978-83-8103-250-6
Autor Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska
Rok wydania 2018
Ilość stron 336
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wysokość (razem z opakowaniem) 28
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Długość (razem z opakowaniem) 240