KSIĄŻKA
Egzamin zawodowy Kelner Kwalifikacja T.9 Repetytorium i testy - Piotr Dominik [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Piotr Dominik |
Ilość stron | 152 |
Okładka | miękka |
Opis | Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły). Treści repetytorium oraz testów i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamówień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnych narodów oraz sztuka barmańska. |
EAN | 9788302150333 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-04-10 |
ISBN | 978-83-02-15033-3 |
Autor | Piotr Dominik |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2015 |
Ilość stron | 152 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Piotr Dominik
Przedmioty zawodowe
Książki