KSIĄŻKA
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności Instrumenty przeciwdziałania - Aleksandra Kowalska [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Finanse, rachunkowość
Autor Aleksandra Kowalska
Ilość stron 300
Okładka miękka
Opis Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza
EAN 9788322792025
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2019-04-18
ISBN 978-83-227-9202-5
Autor Aleksandra Kowalska
Rok wydania 2019
Ilość stron 300
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 170 x 240 x 15