KSIĄŻKA
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności Instrumenty przeciwdziałania - Aleksandra Kowalska [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Finanse, rachunkowość |
Autor | Aleksandra Kowalska |
Ilość stron | 300 |
Okładka | miękka |
Opis | Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza |
EAN | 9788322792025 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2019-04-18 |
ISBN | 978-83-227-9202-5 |
Autor | Aleksandra Kowalska |
Rok wydania | 2019 |
Ilość stron | 300 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 170 x 240 x 15 |
Aleksandra Kowalska
Finanse, rachunkowość
Książki