KSIĄŻKA
Jedzenie Napoje I Kulinaria W Terminologii Polskiej I Angielskiej Tw - Anna Sancewicz-Kliś [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Słowniki dwujęzyczne, rozmówki
Autor Anna Sancewicz-Kliś
Ilość stron 440
Okładka twarda
Opis Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania. Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania). Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych. Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości. Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki.
EAN 9788375613933
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2014-06-20
ISBN 978-83-7561-393-3
Autor Anna Sancewicz-Kliś
Rok wydania 2014
Ilość stron 440
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 14.5 x 20.5 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 25
Szerokość (razem z opakowaniem) 150
Długość (razem z opakowaniem) 210