KSIĄŻKA
Jedzenie Napoje I Kulinaria W Terminologii Polskiej I Angielskiej Tw - Anna Sancewicz-Kliś [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Słowniki dwujęzyczne, rozmówki |
Autor | Anna Sancewicz-Kliś |
Ilość stron | 440 |
Okładka | twarda |
Opis | Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania. Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania). Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych. Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości. Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki. |
EAN | 9788375613933 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2014-06-20 |
ISBN | 978-83-7561-393-3 |
Autor | Anna Sancewicz-Kliś |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 440 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 14.5 x 20.5 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 25 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 150 |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Anna Sancewicz-Kliś
Słowniki dwujęzyczne, rozmówki
Książki