Darmowa wysyłka!

    Od 99.99 zł (Poczta Polska)

    Od 150 zł (Paczkomat®)

    KSIĄŻKA
    Jedzenie Napoje I Kulinaria W Terminologii Polskiej I Angielskiej Tw - Anna Sancewicz-Kliś [KSIĄŻKA]

    Artykuł niedostępny

    Powiadom gdy będzie dostępny

    Kategoria Słowniki dwujęzyczne, rozmówki
    Autor Anna Sancewicz-Kliś
    Ilość stron 440
    Okładka twarda
    Opis Słownik terminów kulinarnych polsko-angielski i angielsko polski. Część polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami oraz sposobami przyrządzania i podawania. Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie oraz z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania). Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i wiele innych. Słownik podaje też przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości. Anna Sancewicz-Kliś jest współautorką wydanego przez Poltext Słownika turystyki i hotelarstwa polsko-angielskiego i angielsko-polskiego. Z wykształcenia anglistka po UW, wykłada od lat turystykę w szkołach wyższych. Rzeczoznawca MEN w zakresie podręczników do kształcenia zawodowego o profilu technik turystyki.
    EAN 9788375613933
    Dział KSIĄŻKA
    Data premiery 2014-06-20
    ISBN 978-83-7561-393-3
    Autor Anna Sancewicz-Kliś
    Rok wydania 2014
    Ilość stron 440
    Okładka twarda
    Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
    Wymiary 14.5 x 20.5 cm
    Wysokość (razem z opakowaniem) 25
    Długość (razem z opakowaniem) 210
    Szerokość (razem z opakowaniem) 150
    Bezpieczeństwo produktów
    Produkt wprowadzony do obrotu przed 13.12.2024
    Producent MT Biznes sp z o.o Jutrzenki 118, 02-230 Warszawa, Polska [email protected], 665055813