KSIĄŻKA
Kresowy Tygiel Kulinarny - Andrzej Fiedoruk [KSIĄŻKA]
2060
Wysyłamy w 24h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Zamów w ciągu 6 godzin 6 minut,
a otrzymasz produkt już jutro!
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Ilość stron | 264 |
Okładka | twarda |
Opis |
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy. |
EAN | 9788375065909 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7506-590-9 |
Autor | Andrzej Fiedoruk |
Rok wydania | 2010 |
Wydawca | Zysk i S-ka |
Ilość stron | 264 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 155 x 235 mm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 25 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Andrzej Fiedoruk
Kuchnie świata i regionalne
Książki