KSIĄŻKA
Księga smaków Toskanii - Lyman Frank Baum [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Lyman Frank Baum
Ilość stron 256
Okładka twarda
Opis Ta książka prowadzi czytelnika urzekającymi drogami przez toskański krajobraz, wśród winorośli, gajów oliwnych, średniowiecznych i renesansowych miasteczek, w których kryją się wspaniałe wiekowe freski i okazałe rzeźby. Znajdziemy tu jednak nie tylko pasjonujące informacje krajoznawcze o jednym z najbardziej ulubionych regionów turystycznych świata, ale przede wszystkim sto trzydzieści pięć cudownych przepisów, na przykład na polentę w sosie z anchois, gnocchi z ricotty i szpinaku w bulionie, pieczeń z dzika, fenkuły z parmezanem czy brzoskwinie w czerwonym winie. Przepisom towarzyszą doskonałe smakowite zdjęcia.
EAN 9788376703138
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7670-313-8
Autor Lyman Frank Baum
Rok wydania 2012
Wydawca Buchmann
Ilość stron 256
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 20,5x28 cm