KSIĄŻKA
Księga smaków Toskanii - Lyman Frank Baum [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Lyman Frank Baum |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Opis | Ta książka prowadzi czytelnika urzekającymi drogami przez toskański krajobraz, wśród winorośli, gajów oliwnych, średniowiecznych i renesansowych miasteczek, w których kryją się wspaniałe wiekowe freski i okazałe rzeźby. Znajdziemy tu jednak nie tylko pasjonujące informacje krajoznawcze o jednym z najbardziej ulubionych regionów turystycznych świata, ale przede wszystkim sto trzydzieści pięć cudownych przepisów, na przykład na polentę w sosie z anchois, gnocchi z ricotty i szpinaku w bulionie, pieczeń z dzika, fenkuły z parmezanem czy brzoskwinie w czerwonym winie. Przepisom towarzyszą doskonałe smakowite zdjęcia. |
EAN | 9788376703138 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7670-313-8 |
Autor | Lyman Frank Baum |
Rok wydania | 2012 |
Wydawca | Buchmann |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 20,5x28 cm |
Lyman Frank Baum
Kuchnie świata i regionalne
Książki