KSIĄŻKA
Kuchnia polskich Kresów - Ryszard Jan Czarnowski [KSIĄŻKA]
2899
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
Autor | Ryszard Jan Czarnowski |
Ilość stron | 224 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Opis | Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie - gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki. |
EAN | 9788373999725 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2023-02-20 |
ISBN | 978-83-7399-972-5 |
Autor | Ryszard Jan Czarnowski |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 224 |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 175 x 250 x |
Ryszard Jan Czarnowski
Przekąski, sałatki i surówki
Książki