KSIĄŻKA
Kuchnia portugalska - Paweł Loroch [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Paweł Loroch |
Ilość stron | 120 |
Okładka | zintegrowana |
Opis | Ilekroć dane jest mi być w Portugalii, szaleję z radości. Mimo, że kraj to dość melancholijny i rzewny, radość moja wynika z niesłychanych możliwości kulinarnych, które czekają tam na wszelkich głodnych. Rzucam się wtenczas do witryn, lad i barów, gdzie ludzie jedzą pięknie. Oglądam targi jak muzea, raczę się smakami pełnymi słońca, daniami opartymi na prostych przepisach i naturalnych składnikach wstrząsająco wysokiej jakości. Zróżnicowana, bezpretensjonalna i przede wszystkim smakowita kuchnia portugalska zasługuje na poznanie i szacunek. Paweł Loroch - urodzony w Warszawie dziennikarz kulinarny i kucharz telewizyjny. Przez 7 lat zaprezentował ponad 1000 dań w kuchni `Pytania na Śniadanie`. Od 2005 roku autor i gospodarz weekendowego pasma Antyradia - `Gastrofaza`. Prowadzi programy telewizyjne, imprezy i festiwale, moderuje dyskusje, fotografuje, pisze książki, scenariusze i felietony. Juror konkursów kulinarnych, entuzjasta kuchni domowej, lokalnej i tradycyjnej, oraz nowoczesnego street foods. Targowiska i delikatesy traktuje jak galerie sztuki. |
EAN | 9788377701492 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7770-149-2 |
Autor | Paweł Loroch |
Rok wydania | 2013 |
Ilość stron | 120 |
Okładka | zintegrowana |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16.5x20.5 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 210 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 13 |
Paweł Loroch
Pozostałe
Książki