KSIĄŻKA
Kuchnia wegańska na cztery pory roku - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska [KSIĄŻKA]
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Kategoria | Dania główne |
Autor | Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska |
Ilość stron | 192 |
Okładka | miękka |
Opis |
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: - korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, - makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, - źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, - składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN. |
EAN | 9788381517942 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2023-10-16 |
ISBN | 978-83-8151-794-2 |
Autor | Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 192 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 235 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |