KSIĄŻKA
Kuchnia wegańska na cztery pory roku - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska [KSIĄŻKA]

3399

Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria Dania główne
Autor Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Ilość stron 192
Okładka miękka
Opis

Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać. Znajdziesz tu informacje o: - korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, - makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, - źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, - składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych. Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.

EAN 9788381517942
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2023-10-16
ISBN 978-83-8151-794-2
Autor Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Rok wydania 2023
Ilość stron 192
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Długość (razem z opakowaniem) 235
Szerokość (razem z opakowaniem) 165