KSIĄŻKA
Kuchnia Żydowska Balbiny Przepiórko - Piotr Bikont [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Seria | Varia |
Autor | Piotr Bikont |
Ilość stron | 288 |
Okładka | twarda |
Opis | Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak "Wprost" i "Newsweek". Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku. |
EAN | 9788375103847 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2011-05-17 |
Tytuł oryginalny | Kuchnia Żydowska Balbiny Przepiórko (twarda) |
ISBN | 978-83-7510-384-7 |
Seria | Varia |
Autor | Piotr Bikont |
Rok wydania | 2011 |
Wydawca | Rebis |
Ilość stron | 288 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 19 x 22,5 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 28 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 192 |
Długość (razem z opakowaniem) | 226 |
Varia
Kuchnia, potrawy
Książki