KSIĄŻKA
Kuchnia Żydowska Balbiny Przepiórko - Piotr Bikont [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Seria Varia
Autor Piotr Bikont
Ilość stron 288
Okładka twarda
Opis Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak "Wprost" i "Newsweek". Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
EAN 9788375103847
Dział KSIĄŻKA
Data premiery 2011-05-17
Tytuł oryginalny Kuchnia Żydowska Balbiny Przepiórko (twarda)
ISBN 978-83-7510-384-7
Seria Varia
Autor Piotr Bikont
Rok wydania 2011
Wydawca Rebis
Ilość stron 288
Okładka twarda
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 19 x 22,5 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 28
Szerokość (razem z opakowaniem) 192
Długość (razem z opakowaniem) 226