KSIĄŻKA
Łódzka kuchnia regionalna - Agata Zarębska [KSIĄŻKA]
3699
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłka
Od 99.99 zł (Poczta Polska)
Od 150 zł (Paczkomat®)
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1699
| Kategoria | Przekąski, sałatki i surówki |
| Autor | Agata Zarębska |
| Ilość stron | 108 |
| Okładka | twarda |
| Opis | Kuchnia regionu łódzkiego to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej - do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu. Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu. |
| EAN | 9788377293683 |
| Dział | KSIĄŻKA |
| Data premiery | 2017-12-05 |
| ISBN | 978-83-7729-368-3 |
| Autor | Agata Zarębska |
| Rok wydania | 2017 |
| Ilość stron | 108 |
| Okładka | twarda |
| Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
| Wymiary | 215 x 280 x 15 |
Bezpieczeństwo produktów
| Produkt wprowadzony do obrotu przed 13.12.2024 | |
| Producent | Księży Młyn Dom Wydawniczy Michał Koliński Księży Młyn, 90-345 ŁÓDŹ, Polska [email protected], 426327861 |
| Ostrzeżenia | nie dotyczy |