KSIĄŻKA
Mikrobiologia żywności. Podręcznik - Drewniak Emil, Drewniak Teresa [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | DREWNIAK EMIL, DREWNIAK TERESA |
Opis | Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym. |
EAN | 9788302071355 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2012-12-29 |
Nr katalogowy | 46101 |
ISBN | 978-83-02-07135-5 |
Autor | DREWNIAK EMIL, DREWNIAK TERESA |
Klasa | wieloletnie |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Przedmioty zawodowe
Książki