KSIĄŻKA
Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują - Michał Korkosz [KSIĄŻKA]
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Kategoria | Dania główne |
Autor | Michał Korkosz |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Opis |
Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś propozycje są hołdem dla smaków i składników, które pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, wraz z globalizacją i masową migracją. W książce znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy - bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo - globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.
|
EAN | 9788383193816 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2023-11-08 |
ISBN | 978-83-8319-381-6 |
Autor | Michał Korkosz |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 256 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 190 |
Długość (razem z opakowaniem) | 235 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 25 |