KSIĄŻKA
Podstawy żywienia człowieka cz.1 - [KSĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Pozostałe
Autor Dorota Czerwińska
Ilość stron 176
Okładka broszurowa
Opis Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach ,,kucharz", ,,technik żywienia i gospodarstwa domowego" oraz ,,kelner". Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczejpokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.Część pierwsza omawia:- zakres i znaczenie nauki o żywieniu człowieka;- składniki odżywcze i ich znaczenie dla organizmu człowieka;- gospodarkę wodną organizmu;- gospodarkę energetyczną organizmu;- wartość energetyczną pożywienia.
EAN 9788302140822
Dział KSIĄŻKA
Nr dopuszczenia Nr aprobaty: 2010
Autor Dorota Czerwińska
Rok wydania 2013
Wydawca WSIP
Ilość stron 176
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 17,6x25 cm