KSIĄŻKA
Podstawy żywienia człowieka cz.1 - [KSĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Dorota Czerwińska |
Ilość stron | 176 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach ,,kucharz", ,,technik żywienia i gospodarstwa domowego" oraz ,,kelner". Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczejpokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.Część pierwsza omawia:- zakres i znaczenie nauki o żywieniu człowieka;- składniki odżywcze i ich znaczenie dla organizmu człowieka;- gospodarkę wodną organizmu;- gospodarkę energetyczną organizmu;- wartość energetyczną pożywienia. |
EAN | 9788302140822 |
Dział | KSIĄŻKA |
Nr dopuszczenia | Nr aprobaty: 2010 |
Autor | Dorota Czerwińska |
Rok wydania | 2013 |
Wydawca | WSIP |
Ilość stron | 176 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 17,6x25 cm |
Dorota Czerwińska
Pozostałe
Książki