KSIĄŻKA
Przetwory i nalewki - Małgorzata Caprari [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Małgorzata Caprari |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Opis |
Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat ? niezmiennie urzekają. |
EAN | 9788376704371 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 978-83-7670-437-1 |
Autor | Małgorzata Caprari |
Rok wydania | 2012 |
Wydawca | Buchmann |
Ilość stron | 272 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16x23,5 cm |
Małgorzata Caprari
Pozostałe
Książki