KSIĄŻKA
Sensory chemiczne i biosensory [KSIĄŻKA]
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Kategoria | Chemia ogólna |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Ilość stron | 348 |
Okładka | miękka |
Opis |
Publikacja Sensory chemiczne i biosensory omawia podstawowe cechy, zalety i ograniczenia sensorów chemicznych i biosensorów oraz ich praktycznych zastosowań w klinicznej i procesowej kontroli analitycznej, w diagnostyce medycznej, w systemach kontroli bezpieczeństwa oraz w analizie środowiskowej. Przybliża zagadnienia związane z podstawami działania sensorów i biosensorów, materiałami i technologiami wykorzystywanymi do ich produkcji, a także zastosowaniem sensorów w praktyce. Pokazuje rozwój sensorów chemicznych i biosensorów indukowany pojawianiem się nowych materiałów i technologii oraz zapotrzebowaniem tego typu urządzenia zarówno analityce klinicznej, jak i przemysłowej. Autorami są doświadczeni pracownicy naukowo-badawczy z kilku ośrodków akademickich w Polsce, zajmujących się od wielu lat projektowaniem tego typu narzędzi analitycznych. |
EAN | 9788301219666 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2022-01-11 |
ISBN | 978-83-01-21966-6 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 348 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Długość (razem z opakowaniem) | 235 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |