Darmowa wysyłka!

    Od 99.99 zł (Poczta Polska)

    Od 150 zł (Paczkomat®)

    DVD
    Smaki Polskie Tom 7: Ryby nie tylko od święta [KSIĄŻKA]+[DVD]

    999

    Wysyłamy w 24h

    Darmowa wysyłka Od 99.99 zł (Poczta Polska) Od 150 zł (Paczkomat®)
    Poczta Polska999
    Paczkomaty 24/7 1699

    Zamów w ciągu 9 godzin 16 minut,
    a otrzymasz produkt już w poniedziałek!

    Sprawdź warunki
    Kategoria Pozostałe
    Seria Smaki Polskie
    Kraj wydania Polska
    Autor Opracowanie zbiorowe
    Polska wersja językowa
    Dźwięk
    Opis Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Karp w szarym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na kilka sposobów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z rusztu z warzywami 7. Sandacz czyli sądek z jajami 8. Szczupak faszerowany
    Opowiada: dr Grzegorz Russak Gotuje: Marcin Wysocki
    EAN 5902600067238
    Dział DVD
    ISBN 978-83-923188-9-7
    Seria Smaki Polskie
    Kraj wydania Polska
    Scenariusz Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
    Autor Opracowanie zbiorowe
    Rok wydania 2011
    Wydawca TVP S.A.
    Dodatki
    • bezpośredni dostęp do scen
    Obraz 4:3, 1,33:1
    Region DVD 2
    Liczba nośników [1xDVD], [1xKSIĄŻKA]
    Dźwięk
    • Dolby Digital 1.0 polski
    Bezpieczeństwo produktów
    Produkt wprowadzony do obrotu przed 13.12.2024
    Producent TVP S.A. ul. J. P. Woronicza 17, 00-999 Warszawa, Polska [email protected], +48 22 547 44 50
    Ostrzeżenia Lista ostrzeżeń dotyczących bezpieczeństwa książek oparta o wymagania Rozporządzenia (UE) 2023/988 w sprawie ogólnego bezpieczeństwa produktów (GPSR): 1. Ryzyko skaleczeń: a) Sprawdź książkę pod kątem ostrych krawędzi lub zszywek, które mogą spowodować skaleczenia. b) Uważaj na okładki z twardego papieru, które mogą mieć ostre rogi. 2. Zagrożenie pożarowe: a) Przechowuj książki z dala od źródeł ciepła i ognia. b) Unikaj przechowywania książek w miejscach narażonych na bezpośrednie działanie promieni słonecznych, aby zapobiec zapłonowi. 3. Zagrożenie dla zdrowia: a) Długotrwałe czytanie może prowadzić do zmęczenia wzroku, bólów głowy i problemów z koncentracją. b) Zapewnij odpowiednie oświetlenie podczas czytania, aby zmniejszyć zmęczenie wzroku. c) Regularnie rób przerwy podczas czytania, aby odpocząć oczom i rozluźnić mięśnie. 4. Zagrożenie dla zdrowia psychicznego: a) Książki z niektórych kategorii mogą zawierać treści kontrowersyjne lub niezgodne z Twoimi przekonaniami. Przed przeczytaniem, zapoznaj się z opiniami innych czytelników. b) Intensywne wchodzenie w świat fantasy, science fiction czy horroru może prowadzić do oderwania od rzeczywistości i problemów z rozróżnieniem fikcji od realnego świata. c) Zawartość niektórych książek (przemoc, okrucieństwo, sceny drastyczne) może negatywnie wpływać na zdrowie emocjonalne, powodować stres, niepokój, a nawet depresję. 5. Zagrożenie dla dzieci: a) Małe dzieci mogą wkładać książki do ust, co może prowadzić do zadławienia lub połknięcia małych elementów. b) Nadzoruj dzieci podczas czytania książek i upewnij się, że nie wkładają ich do ust. c) Treści zawarte w książkach mogą być nieodpowiednie dla dzieci i młodzieży ze względu na swoją tematykę (przemoc, erotyka, itp.). Zawsze sprawdzaj oznaczenia wiekowe i dostosuj lekturę do wieku i dojrzałości dziecka. 6. Utrzymanie książek w dobrym stanie: a) Przechowuj książki w suchym i czystym miejscu, aby zapobiec rozwojowi pleśni i uszkodzeniom spowodowanym przez wilgoć. b) Unikaj przechowywania książek w miejscach narażonych na ekstremalne temperatury i wilgotność. c) Regularnie czyść książki z kurzu i brudu, aby zachować ich wygląd i trwałość. 7. Źródła informacji: a) Sprawdzaj wiarygodność informacji zawartych w książce, szczególnie jeśli wykorzystujesz je do celów edukacyjnych lub zawodowych. b) Zwróć uwagę na datę publikacji, ponieważ wiedza w niektórych dziedzinach szybko się dezaktualizuje. c) Podczas korzystania z linków lub zasobów internetowych podanych w książce zachowaj ostrożność i stosuj zasady bezpieczeństwa w sieci. 8. Prawa autorskie: a) Przestrzegaj praw autorskich treści udostępnionych w książce.