KSIĄŻKA
Spis sekretów kulinarnych Stefana Świeżawskiego [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Pozostałe |
Ilość stron | 176 |
Okładka | twarda |
Opis | Zapraszamy na niezwykłą ucztę dla podniebienia i wyobraźni. Gromadzony przez kilka pokoleń zbiór przepisów, które spisywali przodkowie profesora Stefana Swieżawskiego, to skarbnica kulinarnych tajemnic. Tylko tutaj znajdziecie przepisy na szynkę z ryby i wódkę pędzoną z wołowiny. Przepisom towarzyszą zdjęcia ziemiańskiego świata z archiwum profesora Swieżawskiego i nie publikowane rysunki, które wykonał jako dziecko. Tomik otwierają wspomnienia przywołujące czasy, gdy przyszły wybitny filozof, dla zaspokojenia łakomstwa gotów był nawet wyłowić kiełbaskę pływającą w tatrzańskim stawie... Lektura książki, którą współczesnymi glosami opatrzył Piotr Bikont, daje bardzo mocno i wyraźnie poczuć smaki i zapachy tamtej kuchni. Te oryginalne przepisy mogą być inspiracją dla najlepszych kucharzy. A co narodzi się z tych inspiracji - jak radzi jeden z ich autorów - "Wydaj, przydawszy do tego jakiego chcesz sosu lub zaprawy". |
EAN | 9788324005451 |
Dział | KSIĄŻKA |
Tytuł oryginalny | Spis sekretów kulinarnych Stefana Świeżawskiego |
ISBN | 83-240-0545-5 |
Opracowanie graficzne | Daniel Malak |
Wydanie | pierwsze |
Rok wydania | 2005 |
Ilość stron | 176 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 240 × 168 mm |
Pozostałe
Książki