KSIĄŻKA
Suwała Baron i inni przepisy i opowieści (twarda) [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Ciasta, desery |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Okładka | twarda |
Opis | Książka kucharska pełna przepisów i opowieści dwóch znakomitych szefów kuchni i ich współpracowników. Ozór wołowy z remulada? z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną? To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca flaki z lina czy pierogi ze szczupaka. Całości dopełnia barman, czyli Julian Karewicz, który serwuje oryginalne drinki, takie jak ogórkowy gin i rabarbarowe mohito. Razem to ponad 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole. Smacznego! |
EAN | 9788363696757 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2015-09-18 |
ISBN | 978-83-63696-75-7 |
Autor | Opracowanie zbiorowe |
Rok wydania | 2015 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Opracowanie zbiorowe
Ciasta, desery
Książki