KSIĄŻKA
Technika W Praktyce Zajęcia Żywieniowe Kl. 1-3 Podręcznik Z Ćwiczeniami [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Informatyka, Technika
Okładka miękka
Opis Podręcznik z ćwiczeniami z serii wydawniczej "Technika w praktyce" zawierający treści nauczania do realizacji nowej podstawy programowej w zreformowanym gimnazjum na 30 godzinach lekcyjnych. Podobnie jak inne podręczniki z tej serii zawiera specjalne oznakowanie treści nauczania w celu ułatwienia poruszania się po podręczniku.

Podręcznik składa się z 10 rozdziałów (plus indeks), w których zawarto wiadomości praktyczne, przydatne w codziennym życiu - od prawidłowego zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom, budowy i bezpiecznej eksploatacji domowego sprzętu AGD, poprzez zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia - jadłospisy i diety, technologię żywienia i obróbkę żywności do regionalnych tradycji kulinarnych, przygotowania posiłków i zachowania się przy stole. Podręcznik omawia też problemy żywnościowe współczesnego świata. Dziesiąty rozdział podręcznika "Kulinarne zajęcia praktyczne", jeżeli w szkole nie ma warunków do praktycznej realizacji zajęć technicznych(brak pracowni), rekomendujemy jako doskonały materiał teoretyczny, a pozyskane wiadomości i umiejętności mogą uczniowie sprawdzić i wykorzystać w domu, pod kierunkiem rodziców lub opiekunów.

Dodatkową pomocą jest Książka Nauczyciela (bezpłatna dla nauczyciela po podpisaniu deklaracji), w której zamieszczono m.in. programy nauczania z rozkładem materiału i planem wynikowym, klucze do zadań z podręcznika i płytę DVD z filmami edukacyjnymi, przedstawiającymi procesy technologiczne i produkcyjne (po 5 filmów do każdego podręcznika).
EAN 9788374099233
Dział KSIĄŻKA
ISBN 978-83-7409-923-3
Rok wydania 2014
Okładka miękka
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 170
Wysokość (razem z opakowaniem) 7