KSIĄŻKA
Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski [KSIĄŻKA]
8699
Wysyłamy w ciągu 2‑7 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Adam Olszewski |
Ilość stron | 346 |
Okładka | miękka |
Opis | Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza. |
EAN | 9788301194123 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788301194123 |
Autor | Adam Olszewski |
Rok wydania | 2019 |
Język | polski |
Ilość stron | 346 |
Okładka | miękka |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16.5x23.5cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 28 |
Przedmioty zawodowe
Książki