KSIĄŻKA
Technologia przetwórstwa mięsa [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Adam Olszewski |
Ilość stron | 346 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza. |
EAN | 9788363623197 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Adam Olszewski |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2014 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 346 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x24 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 20 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Przedmioty zawodowe
Książki