KSIĄŻKA
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach [KSIĄŻKA]

Artykuł niedostępny

Powiadom gdy będzie dostępny

Kategoria Przedmioty zawodowe
Autor Adam Olszewski
Ilość stron 358
Okładka broszurowa
Opis Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Technologia przetwórstwa mięsa? dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.
EAN 9788320433661
Dział KSIĄŻKA
Autor Adam Olszewski
Klasa wieloletnie
Rok wydania 2008
Wydawca WNT
Ilość stron 358
Okładka broszurowa
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16,5x23,8 cm
Wysokość (razem z opakowaniem) 21
Szerokość (razem z opakowaniem) 163
Długość (razem z opakowaniem) 238