KSIĄŻKA
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Przedmioty zawodowe |
Autor | Adam Olszewski |
Ilość stron | 358 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: ?Technologia przetwórstwa mięsa? dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego. |
EAN | 9788320433661 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | Adam Olszewski |
Klasa | wieloletnie |
Rok wydania | 2008 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 358 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x23,8 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 21 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 163 |
Długość (razem z opakowaniem) | 238 |
Adam Olszewski
Przedmioty zawodowe
Książki