KSIĄŻKA
Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek [KSIĄŻKA]
4599
Wysyłamy w ciągu 3‑14 dni
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Ilość stron | 240 |
Opis | Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni. Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. |
EAN | 9788365520531 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788365520531 |
Autor | Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
Rok wydania | 2021 |
Język | polski |
Okładka | miękka ze skrzydełkami |
Ilość stron | 240 |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16.5x23.5cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 240 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 160 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 18 |
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Pozostałe
Książki