KSIĄŻKA
Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek [KSIĄŻKA]

4599

Wysyłamy w ciągu 3‑14 dni

Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria Kuchnie świata i regionalne
Autor Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 240
Opis Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni. Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
EAN 9788365520531
Dział KSIĄŻKA
ISBN 9788365520531
Autor Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Rok wydania 2021
Język polski
Okładka miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 240
Liczba nośników [1xKSIĄŻKA]
Wymiary 16.5x23.5cm
Długość (razem z opakowaniem) 240
Szerokość (razem z opakowaniem) 160
Wysokość (razem z opakowaniem) 18