KSIĄŻKA
Wędzenie Mięsa Kiełbas I Ryb - Egon Binder [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Kuchnie świata i regionalne |
Autor | Egon Binder |
Ilość stron | 120 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy.Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy. |
EAN | 9788370734411 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2006-06-13 |
Tytuł oryginalny | Wędzenie Mięsa Kiełbas I Ryb |
ISBN | 978-83-7073-441-1 |
Autor | Egon Binder |
Rok wydania | 2006 |
Wydawca | Multico |
Ilość stron | 120 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 13 x 19 cm |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 8 |
Długość (razem z opakowaniem) | 190 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 130 |
Kuchnie świata i regionalne
Książki