KSIĄŻKA
Właściwości fizyczne żywności [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Biotechnologia, technologia żywności |
Autor | praca zbiorowa |
Ilość stron | 340 |
Okładka | broszurowa |
Opis | Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. |
EAN | 9788320437041 |
Dział | KSIĄŻKA |
Autor | praca zbiorowa |
Rok wydania | 2010 |
Wydawca | WNT |
Ilość stron | 340 |
Okładka | broszurowa |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 16,5x24 cm |
Długość (razem z opakowaniem) | 238 |
Szerokość (razem z opakowaniem) | 165 |
Wysokość (razem z opakowaniem) | 18 |
praca zbiorowa
Biotechnologia, technologia żywności
Książki