KSIĄŻKA
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni. Nie tylko dla dzieci - Małgorzata Kur [KSIĄŻKA]
3499
Wysyłamy w 72h
Darmowa wysyłkaKup jeszcze za 99.99zł
Poczta Polska999
Paczkomaty 24/7 1599
Kategoria | Pozostałe |
Autor | Małgorzata Kur |
Ilość stron | 64 |
Okładka | twarda |
Opis | Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki! |
EAN | 9788365530226 |
Dział | KSIĄŻKA |
Data premiery | 2019-10-04 |
ISBN | 978-83-65530-22-6 |
Autor | Małgorzata Kur |
Rok wydania | 2019 |
Wydanie | 1 |
Ilość stron | 64 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Małgorzata Kur
Pozostałe
Książki