KSIĄŻKA
Żywienie w chorobach nowotworowych [KSIĄŻKA]
Artykuł niedostępny
Kategoria | Medycyna ogólna |
Powiązania | Promocja na sezon akademicki! |
Ilość stron | 1058 |
Okładka | twarda |
Opis | Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową. Patronat merytoryczny : Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego |
EAN | 9788320058871 |
Dział | KSIĄŻKA |
ISBN | 9788320058871 |
Rok wydania | 2020 |
Język | polski |
Ilość stron | 1058 |
Okładka | twarda |
Liczba nośników | [1xKSIĄŻKA] |
Wymiary | 21.0x25.0cm |
Medycyna ogólna
Książki